page also available in english

Här ser du ett av de tillfällen då en allosaurus attackerar en bracchiosaurus. Dessa var enormt stora djur som vuxna. Och då knappast en idealisk lunch ens för den mest modige kött-ätare. Men om desperationen leder dig i riktning mot en av de allra minsta och svagaste typerna, ja då kanske rollerna är lite ombytta.

 

 

 

Ett exempel på tecknings teknik, du ser tydligt de viktigaste karaktärsdragen, eftersom kraftiga linjer visar det mest väsentliga.

 

De här teckningarna har gjorts främst med tanke på att vara tydliga och informativa. De skall beskriva huvuddragen hos de olika dinosaurierna, när man jämför dem med varandra. Genom att teckna samtliga dinosaurier på ett konsekvent sätt så borde det underlätta för läsaren att förstå de olika arternas särskiljande egenskaper, istället för att plocka ihop en samling helt olikartade illustrationstyper.

Vill du se fler exempel på den här inställningen, då kan du kika här.

 

 

 

Den här bilden visar tydligt på den enorma käken. Och kanske påminner dig om andra djur som lever idag och har liknande, om än mindre, egenskaper. Exempelvis krokodiler och hajar. Betänk styrkan och snabbheten hos den här dinosaurien så får du en viss uppfattning om dess förmåga..

 

Ladda ner bakgrundsmotiv för ditt skrivbord om du vill här.

(Du behöver spara om dem till BMP format och lägga dem i system mappen för att kunna se dem i bildskärm/egenskaper/bakgrund.)

Bild 1: 800 x 600 pixlar eller 1280 x 1024 pixlars upplösning.

Bild 2: 800 x 600 pixlar eller 1280 x 1024 pixlars upplösning.

 

bild 1 bild 2
     

klicka för att hamna på startsidan för dinosaurier

klicka för att hamna på den här sitens startsida


copyright © 2012, peter goransson